Owsianka, ryż z warzywami i kurczakiem, tortilla z warzywami, świeże owoce… to tylko kilka przykładów zdrowego drugiego śniadania, które pojawiło się dziś na stołach w klasie 3B w ramach lekcji języka angielskiego poświęconej zdrowemu odżywianiu. Zanim uczniowie opowiedzieli o przyniesionych potrawach i przystąpili do konsumpcji, zostali poproszeni o wypełnienie piramidy żywieniowej odpowiednimi produktami oraz przeanalizowanie diety swoich kolegów i koleżanek na podstawie krótkiego instruktażu przedstawiającego tzw. model zdrowego talerza, opracowany przez Uniwersytet Harvarda.
Mówienie o jedzeniu bardzo zaostrzyło apetyty i wszyscy ze smakiem zjedli drugie śniadanie 🙂 Warto zaznaczyć, że był to już kolejny raz, kiedy klasa 3B z p. Agnieszką Pietrzykowską zorganizowała wspólny zdrowy posiłek w szkole. W poprzednich latach podobne lekcje odbyły się na języku angielskim i godzinie wychowawczej.